Stedentrip Barcelona

Het is een van de meest populaire bestemmingen en dat is niet zonder reden. Barcelona is namelijk een topstad. Het is een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven, zo niet wat langer. Je kan er heerlijk eten, lekker naar het strand gaan en ook om uit te gaan zijn er in de Catalaanse hoofdstad in Spanje voldoende mogelijkheden.

 Je vindt er daarnaast talloze musea en heerlijk eten. Er zijn vooral veel visrestaurants, maar eigenlijk vind je er van alles. Barcelona is namelijk ook een erg internationale stad en dus zijn de meeste keukens er wel vertegenwoordigd

De Ramblas

Wie kent de straat niet? De Ramblas, letterlijk wandelpromenade is een lange straat van het centrale plein naar de kade. Je kan er heerlijk slenteren (pas wel op voor zakkenrollers!) en er zijn veel bezienswaardigheden onderweg. Zo is er het bekende plein Plaça Reial waar je lekker kan zitten op een terrasje of op een bankje bij het fontein.

Beneden aangekomen loop je dan langs de kade naar links. Aan het eind van de kade kom je dan terecht in de wijk Barcelonetta. Hier vind je veel toeristische (vis)restaurantjes met aan het eind het strand. Hier is het heerlijk vertoeven als het eigenlijk iets te warm is. Je vindt er ook veel cafeetjes en heerlijke plekken om even uit te rusten.

Stedentrip boeken

Barcelona is een superpopulaire bestemming voor een stedentrip. Je kan er het best in de lente of herfst naartoe gaan. Het is een warme bestemming, maar de winter kan het wel een beetje koud zijn. In februari kan het in de zon al lekker warm zijn. Dan is het dus ook wel leuk om naar Barcelona te gaan als je de regen of kou in Nederland wilt ontsnappen.

Je boekt eenvoudig een stedentrip naar Istanbul via de bekende reisaanbieders. Dan krijg je vaak wel een retourticket inclusief hotelovernachting voor een vast lage prijs. Maar je kan ook zelf goedkoop vliegtickets vinden via Vueling of Easyjet bijvoorbeeld. Een hotel kan je ook wel zelf vinden, of wat dacht je van een appartement?