Stedentrip Istanbul

stedentrip istanbulIstanbul is een geweldige stad voor een stedentrip. De stad is een fenomeen. Op cultureel gebied, historisch en wat betreft de gastvrijheid is Istanbul een van de beste steden voor een vakantie. Er zijn maar weinig steden in Europa die je met Istanbul kan vergelijken.

Istanbul is dan ook niet zomaar een stad. Het kent een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden. Er is ontzettend veel te doen en te zien. De stad is verdeel over meerdere stadsdelen die allemaal hun eigen karakter met zich meebrengen. Niet alleen het Aziatische en Europese deel verschillen, ook de stadsdelen in het Europese deel kennen veel verschillen.

Bezienswaardigheden

Zo is er het oude historische stadscentrum Sultanahmet. Daar vind je de meest bekende bezienswaardigheden van Istanbul. Zoals het paleis van de Sultan, de blauwe moskee, de Grote Bazaar en de Hagia Sophia. Maar steek je de brug over richting de Galata toren dan loop je het moderne centrum van Istanbul in.

In dat centrum zijn er veel uitgaansgelegenheden, vooral rond de bekende boulevard Istiklal Caddesi. Daar kan je terecht in vele tentjes in de zijstraten van de Istliklal, om thee te drinken, of lekker iets te eten. Aan het eind van de boulevard vind je Taksim plein.

Trammetje

Door de Istiklal gaat het karakteristieke trammetje van Taksim plein tot aan de Tunel. De Tunel is een speciale ondergrondse metro die door Franse ingenieurs is gemaakt. Het is een speciale rit tot vlak aan de kade bij de Gouden Hoorn en bespaart je een enorme klim.

Vanaf de Gouden Hoorn kan je ook de boot nemen naar andere wijken. Zoals naar Besiktas of verder zelfs naar Ortaköy. Daar kom je weer een heel ander Istanbul tegen. In Ortaköy kan je heerlijk aan de kade eten in een van de visrestaurants en genieten van het mooie uitzicht over de Bosporus. Of je geniet van een gevulde aardappel die verkrijgbaar is ineen van de talloze kraampjes.

Aziatische deel

Of wat dacht je ervan om naar het Aziatische deel te varen? Dat is een mooie tocht. De veerboten zijn niet duur en iedereen in de stad maakt daar ook gebruik van.

Voor meer informatie over Istanbul en het boeken van een stedentrip neem een kijkje op de website www.naaristanbul.nl