Stedentrip Parijs

Parijs is een stad die je gezien moet hebben. Al is het alleen al om de Eiffeltoren, een van de meest bekende monumenten van Europa, te bezichtigen. Maar dat is niet het enige. Parijs heeft talloze bezienswaardigheden en activiteiten die je kan ondernemen.

mona-lisaWat dacht je bijvoorbeeld van een tocht langs de Seine? Of een bezoekje aan het meest beroemde museum ter wereld: Het Louvre. Daar vind je ondermeer de Mona Lisa. Die niet gezien hebben staat gelijk aan het niet zien van het meest beroemde schilderij in de wereld. Daarom kiezen veel mensen voor een trip naar Parijs.

Maar ook gaan veel mensen naar Parijs voor de sfeer in de binnenstad. De talloze cafeetjes en restaurantjes bieden een heerlijke plek om van het leven te genieten.

Parijs is daarnaast ook erg bekend van Disneyland Parijs. Daar gaan veel mensen niet zomaar een dagje naartoe, maar een paar dagen. Je kan dan het beste verblijven in een hotel bij het pretpark. Het is dan een goed idee hier een aparte vakantie van te maken. Of je verbindt het met een stedentrip, dat je dan een 3 dagen in Parijs verblijft, en daarna naar het pretpark voor twee dagen.

De meeste mensen gaan op eigen gelegenheid naar Parijs. Met de auto bijvoorbeeld. De Franse hoofdstad ligt niet ver van Nederland. Maar het is een stuk relaxter om gewoon met de trein naar Parijs te gaan. De Thalys brengt je er zo vanaf Amsterdam of Rotterdam. Je kan tot slot ook vliegen naar Parijs. Het is niet zo duur als veel mensen denken, maar je bent wel net zo veel reistijd kwijt als met de trein, als je bedenkt dat je ook moet inchecken en alles. Bovendien is het vliegveld Charles de Gaulle niet echt dicht bij de stad.